Η βιομηχανία αναψυκτικών «Αφοί Δινάκη Ο.Ε» αποτελεί μια παραδοσιακή οικογενειακή επιχείρηση με έδρα τον «Παπαγιάννη» του νομού Φλώρινας, το πεδινό κεφαλοχώρι σε απόσταση μόλις 10 χμ ανατολικά της πόλης και σε υψόμετρο 670 μέτρων που φημίζεται για τις μοναδικές πηγές «ξινού» (φυσικώς ανθρακούχου) νερού. Το περίφημο αυτό για την καθαρότητα και τις ευεργετικές του ιδιότητές νερό, αναβλύζει ελεύθερα από παλαιοτάτων χρόνων στην περιοχή μας από βρύσες (ιδιωτικές και δημόσιες) και πηγάδια.

Ένα από τα πηγάδια αυτά, περιήλθε στην κατοχή του παππού Πέτρου Δινάκη περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Τα πηγάδι αυτό γρήγορα ξεχώρισε για την ποιότητα και την καθαρότητα του νερού του: πλήθος περιοίκων και όχι μόνο έσπευδαν να προμηθευτούν το μοναδικό νερό για να ικανοποιήσουν πληθώρα αναγκών τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως την αξία του εν λόγω νερού είχαν ανακαλύψει ήδη από τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο γαλλικά στρατεύματα που στρατοπέδευαν με τα ζώα τους τριγύρω.

Κάπως έτσι λοιπόν και πάνω από τον πολύτιμο αυτό θησαυρό στήνεται το 1971 η πρώτη επιχείρηση παραγωγής αναψυκτικών της περιοχής στην οποία συμμετείχαμε ως μέτοχοι. Το 1983 ιδρύεται η οικογενειακή μας επιχείρηση από τον Λάζαρο και Δημήτριο Δινάκη, η οποία λειτουργεί στη σημερινή της μορφή υπό την επωνυμία «Αφοι Δινάκη Ο.Ε.». Εντός των εγκαταστάσεων της επιχείρησης, στον αύλιο χώρο αυτής, συναντά κανείς και σήμερα το ιστορικό πηγάδι.

Από τότε μέχρι σήμερα, αντλούμε με μεράκι το δώρο της φύσης στην περιοχή μας και συνταιριάζοντάς το με εξαιρετικής ποιότητας ελληνικούς χυμούς και φυσικές πρώτες ύλες, παράγουμε ένα αναψυκτικό ανώτερης ποιότητας και γεύσης . Η μακροχρόνια εμπειρία μας, η τεχνογνωσία, η έρευνα και η φαντασία σε συνδυασμό με το σεβασμό και την αγάπη μας για την τέχνη του αναψυκτικού, ήταν ανέκαθεν πυξίδα μας στο ταξίδι με προορισμό την παραγωγή ενός μοναδικού προϊόντος:
Ενός αναψυκτικού που σέβεται και συνδυάζει όπως κανένα άλλο το παρελθόν με το παρόν, το φυσικό με τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες και την παράδοση με την καινοτομία.

Παραγωγική διαδικασία
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραγωγική διαδικασία είναι ελεγχόμενη -ώστε τα προϊόντα να μην αλλοιώνονται και να φτάνουν στον καταναλωτή πάντα φρέσκα- και μη μαζική με τη σύγχρονη έννοια, καθώς φροντίζουμε να μην πραγματοποιούμε υπεράντληση του ξινού νερού.
Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως η παραγωγή φιαλών P.E.T πραγματοποιείται στις εκαταστάσεις του εργοστασίου μας.

Στη «Φλώρινας Δινάκη Ο.Ε» επί σειρά ετών μεταλαμπαδεύουμε τα μυστικά του αναψυκτικού πάππου προς πάππου, βελτιωνόμαστε καθημερινά και υπηρετούμε πιστά τις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτικού κοινού που μας εμπιστεύεται.